Exclusive

Reijnders staat voor droomtransfer: vijf potentiële opvolgers voor de AZ-speler

Reijnders staat voor droomtransfer: vijf potentiële opvolgers voor de AZ-speler

06-07-2023 13:50 Laatste update: 13:55

Tijjani Reijnders staat voor een droomtransfer naar AC Milan. De sterkhouder vertrekt hoogstwaarschijnlijk uit Alkmaar, waardoor AZ de zoektocht naar een nieuwe middenvelder kan beginnen. VoetbalNieuws zet vijf potentiële opvolgers voor Reijnders op een rijtje.

Carel Eiting

De eerste potentiële opvolger voor Reijnders is Carel Eiting. De geboren Amsterdammer genoot de jeugdopleiding van Ajax en haalde zelfs het eerste elftal. Toch bleek de stap van basisspeler bij Jong Ajax naar basisspeler bij het vlaggenschip uiteindelijk te groot, waardoor hij in september 2020 op huurbasis naar Huddersfield vertrok. Na een avontuur bij KRC Genk keerde Eiting afgelopen zomer terug in de Eredivisie. Hij was een vaste kracht bij FC Volendam en liet zien dat hij nog steeds over genoeg kwaliteiten beschikt om een stap hogerop te maken.

Joshua Kitolano

Joshua Kitolano zal ongetwijfeld ook op de radar staan bij AZ. De talentvolle middenvelder van Sparta Rotterdam beleefde een uitstekend seizoen in Spangen en liet zien een echte krachtpatser te zijn. Naast zijn verdedigende kwaliteiten beschikt de 21-jarige Noor ook over scorend vermogen. Zo maakte hij afgelopen jaar vier treffers voor de Rotterdammers.

Azor Matusiwa

Azor Matusiwa is iemand met een soortgelijk profiel als Kitolano. De defensieve middenvelder, die in de jeugdopleiding van Ajax speelde, staat momenteel onder contract bij Stade Reims. Ajax verkocht de balafpakker met Angolese roots in de zomer van 2019 aan FC Groningen. De Trots van het Noorden ontving twee jaar later zo’n vier miljoen euro voor de transfer van Matusiwa naar de Ligue 1. De marktwaarde van de 25-jarige rechtspoot wordt geschat op 7,5 miljoen euro.Vijf potentiële opvolgers voor Reijnders bij AZ

Abdou Harroui

In Italië loopt ook een mogelijke vervanger van Reijnders rond. Abdou Harroui, voormalig jeugdinternational van Oranje, maakte in de zomer van 2021 de overstap van Sparta Rotterdam naar Sassuolo. Hij kwam tot dusver nog niet uit de verf in Italië en staat dus mogelijk open voor een terugkeer naar de Eredivisie. Met 45 Serie A-duels achter zijn naam kan hij zeker van toegevoegde waarde zijn voor het elftal van trainer Pascal Jansen.

Kian Fitz-Jim

De laatste potentiële opvolger van Reijnders voetbalt iets dichter bij huis. Kian Fitz-Jim staat inmiddels onder contract bij Ajax, maar heeft een verleden in Alkmaar. Hij speelde tussen 2015 en 2019 namelijk in de jeugdopleiding van AZ. Daarna vertrok de talentvolle middenvelder naar Amsterdam. Fitz-Jim maakte afgelopen seizoen zijn debuut in Ajax 1 en heeft al 85 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Een terugkeer van de Ajacied naar Alkmaar zou voor beide partijen mogelijk een goede uitkomst zijn.