Van der Meyde over 'lieve' Ihattaren: 'Lekker naar Ajax en later weer stap maken'

Van der Meyde over 'lieve' Ihattaren: 'Lekker naar Ajax en later weer stap maken'

22 januari - 11:25 Laatste update: 11:06
Eredivisie 0 Reacties

Andy van der Meyde denkt dat een stap naar Ajax goed kan uitpakken voor Mohamed Ihattaren. De voormalig buitenspeler snapt in welke situatie Ihattaren zich bevindt, omdat hij zelf iets soortgelijks meemaakte.

Ihattaren werd dit seizoen eigenlijk verhuurd aan Sampdoria, maar de creatieveling was daar ongelukkig en besloot stilletjes te vertrekken. Van der Meyde kan zich voorstellen hoe de oud-PSV'er zich voelde. "Dan zit je even later ineens alleen in Italië, op je eentje in een hotelkamer. Je kent je teamgenoten niet, spreekt hun taal niet, kent hun humor niet. Dan denk je als voetballer wel even: wat heb ik mezelf aangedaan? Je verdient mooi geld, maar in het buitenland lever je ook veel in. Ik denk dat hij heimwee had", vertelt hij tegen de NOS.

Van der Meyde stuurde Ihattaren een berichtje, maar kreeg daar geen antwoord op. De linkspoot is nu op weg naar Ajax en Van der Meyde is daar positief over. "Hij heeft kwaliteit genoeg, maar hij moet zijn koppie erbij houden. Ik denk dat je bij Ajax met Erik ten Hag, Marc Overmars, maar ook met spelers als Dusan Tadic, Davy Klaasen en Daley Blind ervaren gasten hebt, die hem corrigeren als het moet."

"Het is een heel lieve jongen", gaat Van der Meyde verder. "Veel mensen vergeten dat. Hij heeft geen grote mond, is niet arrogant en heeft een hart van goud. Zonde dat hij op zo'n manier is vertrokken uit Italië, maar hopelijk leert hij ervan. Lekker bij Ajax tekenen en over een paar jaar die stap misschien weer maken, als er rust in het hoofd is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie