Exclusive

Deze vijf talenten moet je in actie zien tijdens de knock-outfase van het EK O21

Deze vijf talenten moet je in actie zien tijdens de knock-outfase van het EK O21

29-06-2023 13:52 Laatste update: 13:53

Het EK O21 is inmiddels in volle gang. Ondanks dat Jong Oranje uitgeschakeld is valt er nog genoeg te genieten in Roemenië en Georgië. Zoals ieder eindtoernooi zijn er weer een aantal pareltjes waarvoor je achter de buis gaat zitten. VoetbalNieuws zet vijf potentiële wereldtoppers op een rijtje.

Khéphren Thuram (Frankrijk)

De eerste potentiële wereldtopper in dit rijtje is niemand minder dan Khéphren Thuram. De Franse balvirtuoos groeide op als zoon van WK-winnaar Lilian Thuram, waardoor voetbal hem met de paplepel ingegoten werd. Tot dusver houdt Khérphren samen met zijn broer Marcus (speler van Borussia Mönchengladbach) de familienaam hoog. Je moet de talentvolle middenvelder van OGC Nice simpelweg in actie zien tijdens het EK O21.

Rayane Cherki (Frankrijk)

Rayane Cherki, ploeggenoot van Thuram bij Jong Frankrijk, is ook een speler waarvoor je de televisie aanzet. De middenvelder annex aanvaller debuteerde op zestienjarige leeftijd al in het eerste elftal van Olympique Lyon. Hij staat te boek als een van de grootste talenten van Les Gones en heeft op negentienjarige leeftijd al meer dan honderd officiële wedstrijden gespeeld voor de Franse topclub.

Noni Madueke (Engeland)

Noni Madueke mag uiteraard ook niet ontbreken in dit rijtje. We kennen de lichtvoetige Engelsman nog uit zijn tijd bij PSV, waar hij zijn uitzonderlijke kwaliteiten bij tijd en wijle liet zien. De talentvolle linkspoot staat inmiddels onder contract bij Chelsea en schittert tijdens het EK O21 op de rechterflank bij Jong Engeland.Deze vijf talenten moet je in actie zien tijdens de knock-outfase van het EK O21

Mykhayl Mudryk (Oekraïne)

Mykhayl Mudryk werd onverwachts ook geselecteerd voor het EK O21. De Oekraïense vleugelaanvaller maakte afgelopen winter voor zo’n zeventig miljoen euro de overstap van Shakhtar Donetsk naar Chelsea, waar hij ploeggenoot werd van Madueke. Hij komt op Stamford Bridge nog niet helemaal uit de verf, waardoor de aanvaller extra minuten wilde maken deze zomer. Chelsea gaf de Oekraïense bond uiteindelijk groen licht.

Giorgi Mamardashvili (Georgië)

Giorgi Mamardashvili is de laatste speler in dit rijtje. De keeper van Jong Georgië moet je ook aan het werk zien tijdens het EK O21. De sluitpost van Valencia is de eerste keeper van het eerste elftal van Georgië, maar wilde het EK in eigen land niet aan zich voorbij laten gaan. Hij besloot dan ook na het EK-kwalificatieduel van Georgië tegen Noorwegen terug te vliegen om aan te sluiten bij zijn leeftijdsgenoten.