Transfernieuws

Grillitsch verlaat Ajax na één jaar en keert transfervrij terug op het oude nest

Grillitsch verlaat Ajax na één jaar en keert transfervrij terug op het oude nest

27-06-2023 11:25 Laatste update: 11:27

Florian Grillitsch maakt de terugkeer naar TSG Hoffenheim, zo maakt de club bekend op zijn clubkanalen. De Oostenrijker komt transfervrij over van Ajax en sluit zich weer aan bij de ploeg waar hij één jaar geleden afscheid van nam. 

Grillitsch besloot afgelopen zomer op de laatste dag van de transfermarkt te tekenen bij Ajax, maar een groot succes werd het niet. De middenvelder hield de bank meer warm dan dat hij in het veld stond, op de laatste periode van het seizoen na. Het heeft er toe geleid dat Grillitsch en Ajax niet gaan verlengen en daarom loopt hij nu transfervrij de deur uit, ondanks de clausule waarin werd opgenomen dat de Amsterdammers nog met één jaar konden verlengen.

Met Grillitsch neemt Ajax afscheid van een defensieve middenvelder en naar verwachting zal hij niet de enige zijn. Edson Ávarez, de concurrent van de Oostenrijker, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Borussia Dortmund. Naar verwachting zal er deze zomer een deal worden gesloten over het vertrek van de Mexicaan. Benjamin Tahivoric werd al wel teruggehaald als vervanger van het tweetal. De Bosniër is overgekomen van AS Roma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!