Transfernieuws

'Paris Saint-Germain heeft eerste versterking binnen, Fransman verlaat München'

'Paris Saint-Germain heeft eerste versterking binnen, Fransman verlaat München'

25-06-2023 07:51

Lucas Hernández is dicht bij een overgang van Bayern München naar Paris Saint-Germain. De Parijzenaren lijken daarmee de eerste versterking van deze zomer binnen te hebben.

Hernández streek vier seizoenen geleden neer in Duitsland en kende een erg succesvolle periode bij Bayern. Toch is de Fransman vier kampioenschappen en een Champions League-overwinning verder geen vaste basiskracht in het elftal. PSG lijkt de Fransman terug te gaan halen naar zijn geboorteland. Hernández heeft nog maar een contract voor één seizoen waardoor Der Rekordmeister niet al te hoog in de boom kan gaan zitten voor de verdediger. Toch lijkt er met de transfer een bedrag tussen de 35 en veertig miljoen euro gemoeid te zijn, meldt L'Equipe.

Afgelopen seizoen is een jaar om snel te vergeten voor Hernández. Begin dit seizoen liep de Fransman een spierblessure op. Toch was de vaste waarde in het Frans nationale elftal op tijd fit om mee te gaan naar het WK in Qatar. Slechts dertien minuten in de eerste wedstrijd tegen Australië scheurde Hernández zijn kruisband waardoor zijn seizoen er al weer op zat. Bij PSG zal de mandekker hopen zijn carrière nieuw leven in te blazen.