Transfernieuws

Update: 'Papierwerk rond, Twente haalt derde versterking op bij Ajax'

Update: 'Papierwerk rond, Twente haalt derde versterking op bij Ajax'

24-06-2023 18:57 Laatste update: 25-06-2023 12:14
1

Naci Ünüvar is serieus in beeld bij FC Twente. De Tukkers zijn na het vertrek van Vaclav Cerny en Virgil Misidjan hard op zoek naar creatieve buitenspelers en komen mogelijk weer uit bij Ajax, meldt Tubantia.

De inmiddels twintigjarige Ünüvar stond jarenlang te boek als groot talent in de jeugdopleiding van Ajax. Een doorbraak in de hoofdmacht zat er echter nog niet in voor de aanvaller. Het afgelopen seizoen verhuurde Ajax Ünüvar aan het Turkse Trabzonspor, waar hij ook niet helemaal uit de verf kwam. Door een blessure keerde Ünüvar eerder terug in Amsterdam dan gepland.

Cerny en Misidjan vertrokken deze zomer allebei uit Enschede en dus heeft Twente baat bij een nieuwe aanvaller. Het is niet duidelijk of de Tukkers Ünüvar willen huren of kopen en hoe Ajax erover denkt. Eerder maakte Youri Regeer de overstap van Ajax naar Twente, dat ook Anass Salah-Eddine definitief hoopt in te lijven.

Update: Naci Ünüvar wordt inderdaad de derde versterking van FC Twente voor het komend sezoen, meldt De Telegraaf. Ajax en FC Twente hebben de huurdeal inmiddels beklonken, melden bronnen binnen Ajax. De Enschedese club nam eerder al Youri Regeer en Younes Taha over. Thomas Beelen van PEC Zwolle staat ook nog op de verlanglijst van de Tukkers.