Nieuws

'Oranje-afwezige Frimpong ontvangt volgende individuele prijs in Duitsland'

'Oranje-afwezige Frimpong ontvangt volgende individuele prijs in Duitsland'

22-06-2023 17:00

Jeremie Frimpong is bekroond tot Speler van het Jaar bij zijn club Bayer Leverkussen. Na eerder te zijn opgenomen in het Elftal van het Jaar van de Bundesliga door het Duitse voetbalblad Kicker, kan de 22-jarige rechtsback deze prijs nu ook op zijn naam schrijven.

Eerder deze maand verkoos Kicker Frimpong boven gevestigde Bundesliga-concurrenten op zijn positie, zoals Benjamin Pavard (Bayern München), Thomas Meunier (Borussia Dortmund) en Benjamin Henrichs (RB Leipzig). Ook Matthijs de Ligt viel bij deze verkiezing in de prijzen.

Frimpong schitterde het afgelopen seizoen in de Bundesliga, maar dat bleek niet doorslaggevend voor bondscoach Ronald Koeman. Frimpong werd niet opgenomen voor Oranje, maar mocht zich melden bij Jong Oranje. De rechtsback sloeg dat aanbod echter af.

Koeman nam hem deze beslissing niet in dank af en liet dit ook blijken op een persconferentie. "Ik snap dat niet. Dat vind ik niet goed. Ik vind dat niet oké. Jong Oranje speelt een EK. Als een speler in kwestie denkt dat hij het niveau is ontstegen, vind ik dat je een verkeerde beslissing neemt", stelde Koeman destijds.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!