Transfernieuws

Voormalig City-ster Yaya Touré nieuwe assistent-trainer van Belgische grootmacht

Voormalig City-ster Yaya Touré nieuwe assistent-trainer van Belgische grootmacht

20-06-2023 19:38 Laatste update: 20:04

Yaya Touré is de nieuwe assistent-trainer van Standard Luik. Dat maakt de Belgische grootmacht dinsdag bekend. De club is enorm blij met de aanstelling van de voormalig middenvelder van onder meer FC Barcelona en Manchester City.

Touré komt over van de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur en wordt in België de assistent van hoofdtrainer Carl Hoefkens, die onlangs werd gepresenteerd als opvolger van Ronny Deila. Hoefkens kon wegens teleurstellende resultaten halverwege vorig seizoen zijn biezen pakken bij Club Brugge.

Standard is erg verheugd mee te kunnen delen dat de voormalig topmiddenvelder volgend seizoen de staf komt versterken in het Stade Maurice Dufrasne. 'Touré besloot vandaag om zich bij de staff van onze eerste ploeg te voegen, waar hij zijn geweldige ervaring als topvoetballer zal bijdragen. Onze club heet deze kampioen van harte welkom en wenst hem het bete toen in onze clubkleuren', aldus de Belgische topclub op de clubsite.

Touré stond tijdens zijn actieve carrière onder contract bij SK Beveren, AS Monaco, FC Barcelona en Manchester City. De inmiddels veertigjarige Ivoriaan speelde in totaal 626 officiële duels gedurende zijn voetballoopbaan.