Transfernieuws

'Bakker kan vierde Nederlander bij geïnteresseerde Serie A-club worden'

'Bakker kan vierde Nederlander bij geïnteresseerde Serie A-club worden'

19-06-2023 16:45

Mitchel Bakker kan mogelijk zijn carrière voortzetten in de Serie A. Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo zou de verdediger willen inlijven.

Onder meer De Stentor en het Algemeen Dagblad melden dat Bakker in de belangstelling van de nummer vijf van Italië staat. Bakker speelde dit seizoen 28 wedstrijden in de Bundesliga voor Bayer Leverkusen en was daarin goed voor drie doelpunten en twee assists. In het verleden stond Bakker onder meer op het veld voor Paris Saint-Germain. 

Bakker kan de Nederlanders Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer tegenkomen bij de Serie A-club. Er zouden echter meer geïnteresseerde clubs op het vinkentouw zitten. Het contract van Bakker loopt in 2025 af in Duitsland, Leverkusen betaalde in 2021 zeven miljoen euro aan PSG voor de linksback.

Leverkusen werd het afgelopen seizoen zesde in de Bundesliga en mag zich daarom in de Europa League melden. Atalanta staat met een vijfde plek in de Serie A voor dezelfde taak. Wellicht kan de kans op meer speeltijd de doorslag geven voor Bakker: de Purmerender miste ongeveer de helft van alle speelminuten bij Leverkusen en speelde slechts twaalf keer de volle negentig minuten in het afgelopen seizoen.