Transfernieuws

'Verbruggen heeft droomtransfer bijna te pakken: Brighton tast diep in de buidel'

'Verbruggen heeft droomtransfer bijna te pakken: Brighton tast diep in de buidel'

19-06-2023 12:20 Laatste update: 12:33

Bart Verbruggen is heel dicht bij een transfer naar . De doelman van RSC Anderlecht kan daarmee een droomtransfer naar de Premier League bezegelen.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano bevinden de onderhandelingen tussen Anderlecht en Brighton & Hove Albion zich in de laatste fase. The Seagulls hebben dan ook verreweg de beste papieren om Verbruggen aan zich te binden en schudden daarmee onder meer concurrenten Manchester United en Burnley van zich af. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid.

Wanneer de deal echt in kannen en kruiken is maakt de 20-jarige Verbruggen na één uitstekend seizoen in België al de stap naar de absolute top. Daarmee is de Oranje-international de Nederlandse doelman die in korte tijd naar Engeland verkast. Mark Flekken tekende onlangs bij Brentford FC en ging hem voor. Bij Brighton treft Verbruggen overigens een Nederlandse concullega: Kjell Scherpen is teruggekeerd van zijn verhuurperiode aan Vitesse.

Momenteel zit Verbruggen niet helemaal met zijn hoofd bij de transfer. De doelman bereidt zich met Jong Oranje voor op het EK dat wordt gehouden in Roemenië en Georgië. Op woensdag 21 juni staat de doelman vermoedelijk onder de lat tegen de leeftijdsgenoten van België.