Transfernieuws

''Here we go': Kanté wordt ploeggenoot van Benzema bij Al-Ittihad'

''Here we go': Kanté wordt ploeggenoot van Benzema bij Al-Ittihad'

13-06-2023 12:25

In navolging van Karim Benzema vertrekt ook N'Golo Kanté naar Al-Ittihad. Volgens Fabrizio Romano gaat de Franse middenvelder van Chelsea dinsdag nog alle documenten ondertekenen.

Er ontstonden verleden week al geluiden dat de transfer van Kanté in de afrondende fase was beland. Maar de Italiaanse transferexpert weet het nu zeker. De 32-jarige controleur heeft het eerste gedeelte van de medische tests doorstaan en gaat dinsdag nog zijn contract tekenen. Kanté kan een astronomisch salaris gaan opstrijken in het Midden-Oosten. Hij gaat naar verluidt zo'n honderd miljoen euro per jaar verdienen bij Al-Ittihad.

Kanté kampte dit seizoen met blessures en kwam daardoor alleen in de laatste fase van het Premier League-seizoen in actie. Hij mistte mede daarom ook het WK van afgelopen winter in Qatar. De Franse middenvelder maakte in de zomer van 2016 de overstap van Leicester City naar Chelsea. In Londen kwam hij uiteindelijk tot 269 officiële duels.

Al-Ittihad maakte vorige week dinsdag al de komst van Ballon d'Or-winnaar Benzema bekend. De landgenoot van Kanté tekende een contract voor twee seizoenen in Saoedi-Arabië en gaat naar verluidt zo'n 200 miljoen euro per jaar verdienen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!