Nieuws

Rus Spertsyan 'weet niets' van Ajax-interesse: 'Laten we het allemaal afwachten'

Rus Spertsyan 'weet niets' van Ajax-interesse: 'Laten we het allemaal afwachten'

12-06-2023 14:24 Laatste update: 14:25

Eduard Spertsyan is voor het eerst ingegaan op de mogelijke interesse die Ajax in hem zou hebben. De 23-jarige Rus staat momenteel nog onder contract bij FK Krasnodar, en dus wilde hij in de afgelopen dagen niets weten van een transfer. Ook een dag na het seizoenseinde stelt hij nergens van op de hoogte te zijn.

"Een transfer naar Ajax? Ik weet niks. Ik zie het best zitten om in Europa te spelen, maar laten we het allemaal afwachten", zo klinkt het in de Russische media. Zondag speelde hij de bekerfinale tegen CSKA Moskou, maar die werd uiteindelijk na strafschoppen verloren. Spertsyan benutte de eerste.

Ajax zou naar verluidt negen miljoen euro over hebben voor de aanvallende middenvelder, die ook op de radar van Olympique Marseille zou zijn verschenen. Zijn contract bij Krasnodar loopt echter nog tot medio 2026. In het afgelopen seizoen scoorde hij veertien goals en gaf hij ook veertien assists.

Alexander Mostovoy, een voormalig Russisch voetballer, ziet de transfer van Spertsyan naar Ajax wel zitten. "Als Ajax een aanbod doet, moet hij niet twijfelen en er zeker mee instemmen", zo vertelt hij tegenover RIA Novosti. "Ajax staat bekend om het opleiden van jonge spelers. Natuurlijk is er veel concurrentie en zal hij voor zijn plek moeten vechten, maar Spertsyan moet het in ieder geval proberen."