Transfernieuws

Kogel is door de kerk: Ajax bevestigt vertrek van Regeer naar FC Twente

Kogel is door de kerk: Ajax bevestigt vertrek van Regeer naar FC Twente

09-06-2023 18:13 Laatste update: 18:25
1

FC Twente en Ajax hebben de transfer van Youri Regeer bekendgemaakt. De verdediger annex middenvelder verruilt Amsterdam voor Enschede en tekent tot 2027 bij de club van kersverse technisch directeur Arnold Bruggink.

"Ik ben ontzettend blij en trots met deze mooie stap in mijn carrière", begint Regeer op de clubkanalen van Twente. "Ik hoop mij verder te ontwikkelen binnen deze prachtige club. Ik kan niet wachten om te beginnen aan het nieuwe seizoen en veel stappen te maken op persoonlijk vlak en samen met het team", waar Jan Streuer op inhaakt. "We zijn blij dat we Youri voor lange tijd aan FC Twente hebben kunnen binden. Youri speelt al enkele jaren op een goed niveau en is eraan toe om een nieuwe stap te maken. Die kan hij bij FC Twente zetten, we hebben veel vertrouwen in hem."

Het contract van Regeer bij Ajax liep nog tot 2025, maar dat gaat hij dus niet uitdienen. De multifunctionele jongeling speelde zowel op de rechtsback-positie als op het middenveld voor Ajax. Regeer maakte dit seizoen drie opwachtingen in het eerste van de Amsterdammers, maar speelde het merendeel van zijn wedstrijden voor het beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie. Geruchten over zijn transfer deden al langer de ronde, maar nu geven beide clubs aan dat het definitief is. Regeer vertrekt voor circa 900 duizend euro naar Twente.