Nieuws

'Ajax wil miljoenen betalen om Knutsen over te nemen van Bodø/Glimt'

'Ajax wil miljoenen betalen om Knutsen over te nemen van Bodø/Glimt'

09-06-2023 10:58 Laatste update: 12:00

Ajax wil om en nabij de twee miljoen euro betalen voor Kjetil Knutsen. De Amsterdammers toeslaan bij de trainer van FK Bodø/Glimt, die zelf niet wil reageren op alle speculaties.

Volgens het Deense medium Tipsbladet is Ajax bereid om de miljoenen op tafel te leggen voor Knutsen. Hetzelfde bedrag zouden de Amsterdammers over hebben gehad voor Kasper Hjulmand, die onlangs zijn contract verlengde bij de Deense bond en daarom niet meer tot de mogelijke trainerskandidaten voor Ajax behoort.

Knutsen past in het profiel dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat voor ogen heeft bij Ajax. De Noor speelt attractief, aanvallend voetbal, kan jonge jongens uit de academie door laten ontwikkelen en heeft over-gepresteerd bij een andere club.

Knutsen zelf wil niet reageren op de vermeende interesse van Ajax. "Het is leuk om genoemd te worden, maar niet zo leuk om te antwoorden op de speculaties", zo zei de Noorse trainer eerder al tegenover Avisa Nordland. "Ik ben coach bij FK Bodø/Glimt en ben ontzettend trots om te werken met de groep spelers. Dat is mijn focus en het is moeilijk om te reageren op speculaties", besloot hij.