Transfernieuws

'Benzema maakt vertrekwens kenbaar bij Real en kiest voor Arabische miljoenen'

'Benzema maakt vertrekwens kenbaar bij Real en kiest voor Arabische miljoenen'

31-05-2023 22:24

Volgens Spaanse media lijkt Karim Benzema Real Madrid na veertien jaar te gaan verlaten. De Franse superspits zou zijn vertrekwens kenbaar hebben gemaakt bij de clubleiding. Hij zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar Ittihad FC uit Saudi-Arabië.

Die geruchten kregen in de loop van de woensdag steeds meer gestalte. De Arabiërs zouden een contract van honderden miljoenen euro’s voor hem hebben klaarliggen. Benzema zou dat in overweging hebben genomen en wil snel beslissen over zijn toekomst.

Diezelfde middag verscheen hij nog op het trainingscomplex van de regerend Champions League-winnaar. Niet om er een balletje te trappen, maar om samen met zijn zaakwaarnemer, een vertegenwoordiging van het bestuur en trainer Carlo Ancelotti om tafel te gaan.

Bronnen rondom Ittihad melden aan de Spaanse krant AS dat zij hun zinnen willen zetten op de komst van Benzema. Real zou bovendien al werken aan een afscheidsbericht. De 35-jarige kan er een tweejarige verbintenis tekenen en zomaar eens teamgenoot gaan worden van Lionel Messi, die ook nadrukkelijk aan de ploeg wordt gelinkt.