Nieuws

'Van de Ven geniet PL-interesse: mogelijke droomtransfer voor jeugdinternational'

'Van de Ven geniet PL-interesse: mogelijke droomtransfer voor jeugdinternational'

31-05-2023 17:30 Laatste update: 17:40

Micky van de Ven staat in de belangstelling van Liverpool, meldt de Wolfsburger Allgemeine Zeitung. Volgens de lokale krant zal er snel een gesprek tussen beide clubs plaatsvinden. 

Van de Ven maakt een uitstekende ontwikkeling door bij VfL Wolfsburg. De 22-jarige centrumverdediger beleefde een sterk seizoen in de Bundesliga en dat is ook de Europese grootmachten niet onopgemerkt gebleven. De voormalig speler van FC Volendam staat volgens Wolfsburger Allgemeine Zeitung nadrukkelijk in de belangstelling van Liverpool, dat naar verluidt snel om de tafel wil met Wolfsburg.

Jörg Schmadtke, de nieuwe sportief directeur van The Reds, kent Van de Ven goed. Hij verzorgde in de zomer van 2021 namelijk de transfer van linksbenige verdediger van Volendam naar Wolfsburg. Liverpool zal diep in de buidel moeten tasten voor de jeugdinternational van Oranje, want Wolfsburg wil zijn sterkhouder naar verluidt niet voor minder dan veertig miljoen euro laten vertrekken. 

Van de Ven speelde dit seizoen 33 competitiewedstrijden voor Wolfsburg. Hierin was hij goed voor één doelpunt en twee assists. Wolfsburg eindigde het Bundesliga-seizoen als nummer acht.