Nieuws

Onthulling over afwezigheid Bakker bij Jong Oranje: 'Eigenlijk best gek verhaal'

Onthulling over afwezigheid Bakker bij Jong Oranje: 'Eigenlijk best gek verhaal'

31-05-2023 16:25

Mitchel Bakker heeft volgens Arno Vermeulen om een wel heel bijzondere reden bedankt voor Jong Oranje. De linksback zou later spijt hebben gekregen van zijn besluit, maar toen was er geen plek meer voor hem in de EK-selectie.

Jong Oranje begint in juni aan het EK-voetbal in Roemenië en Georgië. Sterkhouder Bakker zal niet van de partij zijn. "Dat is eigenlijk een best gek verhaal", vertelt Vermeulen bij Voetbalpraat op ESPN. "Bakker zit altijd bij Jong Oranje en keek naar het schema van het EK. Als Jong Oranje de finale zou halen, wat zomaar zou kunnen, zou hij vier dagen later weer moeten beginnen bij Bayer Leverkusen. Daar schrok hij van, omdat hij per se een goede start wil maken in Duitsland."

Toch leek Bakker even later spijt te krijgen. "Maar hij heeft eigenlijk te vlot afgezegd", weet Vermeulen. "Want daarna is hij met mensen gaan praten, die zeiden: wat doe je nu? Toen hebben ze met Leverkusen gesproken, die zeiden: in deze situatie kun je wel een week later beginnen. Bakker dacht dat dit zijn redding was, waarna hij Van de Looi een bericht stuurde: sorry, ik wil heel graag mee naar het EK. Daarna heeft Van de Looi via een mailtje laten weten dat hij niet meegaat, omdat hij Bakker er qua motivatie niet bij vindt passen."