Nieuws

Leegloop dreigt voor kersverse kampioen Feyenoord: 'Kökçü gaat mee met Slot'

Leegloop dreigt voor kersverse kampioen Feyenoord: 'Kökçü gaat mee met Slot'

15-05-2023 17:56
1

Valentijn Driessen verwacht dat Orkun Kökçü zijn trainer Arne Slot volgt, mocht de oefenmeester een stap hogerop maken. De Feyenoord-trainer is één van de belangrijke kandidaten om na dit seizoen aan de slag te gaan bij Tottenham Hotspur.

Feyenoord werd zondag landskampioen van Nederland en dat heeft de Rotterdamse club mede te danken aan aanvoerder Kökçü, die een erg sterk seizoen speelt. "Kökçü gaat mee met Arne Slot", steekt Driessen van wal in de kick-off podcast van De Telegraaf. "Als Slot naar een hele grote club kan, kan ik me niet voorstellen dat hij Kökçü niet meeneemt. Als hij naar Tottenham Hotspur kan, weet ik zeker dat hij probeert Kökçü mee te nemen. Hetzelfde als wat Erik ten Hag deed bij Lisandro Martinez en Antony." Of de middenvelder bij Feyenoord blijft, mocht Slot ook aanblijven? "Nee, dat niet."

Chef sport van de Telegraaf Marcel van der Kraan denkt dat Slot een goede kans maakt om aan de slag te gaan bij Tottenham. "Nagelsmann is nooit in beeld geweest en hebben ze nooit mee gesproken. Xabi Alonso is de belangrijkste kandidaat. Slot maakt zeker een kans als Alonso 'nee' zegt. Feyenoord doet er alles aan om het hem nog meer naar zijn zin te laten hebben. Hij zorgt ervoor dat Feyenoord miljoenen kan verdienen."

Mocht het zover komen dat Slot deze zomer vertrekt uit Rotterdam, is de kans aannemelijk dat Feyenoord uitkomt bij Peter Bosz of Jon Dahl Tomasson. "Als hij weggaat zoeken ze een trainer met dezelfde stijl. Een beetje in de filosofie van Johan Cruijff", aldus Van der Kraan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!