Nieuws

Opmerkelijk: Hazard voor de derde keer dit seizoen in de basis bij Real Madrid

Opmerkelijk: Hazard voor de derde keer dit seizoen in de basis bij Real Madrid

13-05-2023 19:59 Laatste update: 20:08

Eden Hazard mag het zaterdagavond weer eens vanaf het begin laten zien bij Real Madrid. De Belgische dribbelaar staat voor de derde keer dit seizoen in de basis van De Koninklijke in de thuiswedstrijd tegen Getafe.

Het verhaal van Hazard is bekend. De Belg werd met hoge verwachtingen van Chelsea naar Madrid gehaald, maar heeft zijn belofte nooit waar kunnen maken. De Madrilenen betaalden ruim honderd miljoen euro voor zijn diensten.

Zaterdagavond heeft Carlo Ancelotti een basisplaats voor Hazard in petto. Het is pas de derde keer tijdens deze voetbaljaargang dat de aanvaller het vanaf het begin mag laten zien. De andere twee duels waarin dit het geval was, was tegen Celtic (Champions League) en Real Mallorca (La Liga). Tegen de Schotten kwam Hazard ook tot scoren.

De kans dat Hazard aankomend jaar nog in Madrid speelt is overigens klein. De linksbuiten drukt flink op het salarishuis en bovendien gaat de club naar verwachting de transfermarkt op om Kylian Mbappé tot een overstap te verleiden, zo meldde kwaliteitskrant The Telegraph afgelopen week.