Nieuws

Hartman geniet van debuutseizoen bij Feyenoord: 'We geloven er blindelings in'

Hartman geniet van debuutseizoen bij Feyenoord: 'We geloven er blindelings in'

13-05-2023 07:44 Laatste update: 08:21

Quilindschy Hartman kijkt uit naar het kampioensduel van Feyenoord komende zondag. De back debuteerde dit seizoen voor de Rotterdammers en ziet in dat hij een forse ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Hartman stond lange tijd niet te boek als groot talent in de opleiding van Feyenoord. "Pas in het elftal onder 19 jaar kreeg ik door dat ik qua niveau wel aan de bovenkant van de selectie zat', vertelt Hartman tegenover het Algemeen Dagblad. "Van alle spelers met wie ik speelde in de jeugd zijn alleen Quinten Timber en ik over." De pas 21-jarige verdediger kijkt zijn ogen uit sinds zijn debuut voor de Rotterdammers. "Bij Feyenoord is de wisselwerking met de technische staf geweldig. We weten altijd waar de zwaktes van de tegenstander liggen en hoe wij daar gebruik van kunnen maken. Het komt ook altijd uit wat de trainers ons voorspiegelen, we geloven er blindelings in. Daarnaast doen we alles om beter te worden."

Tegen Ajax leerde Hartman dit seizoen één van zijn belangrijkste lessen. "Mijn wissel, zo vroeg in de wedstrijd. Natuurlijk was dat pijnlijk. Maar vervolgens besef je wel dat dergelijke ervaringen de beste lessen kunnen zijn", vertelt de back die door een vroege gele kaart werd gewisseld. "Kijk, in een vijandige ambiance zoals in de Arena of later in Stadio Olimpico bevries ik niet. Ik word er eerder feller door. Ik vlieg er weleens in, volgens mij is dat juist wat supporters in mij waarderen. Maar uit tegen Ajax met geel op zak, dan moet je als speler vooral heel goed blijven nadenken. Later in Rome kreeg ik ook vroeg in de wedstrijd een gele kaart, maar kon ik wel met de situatie omgaan."