Nieuws

Geduld van Pasveer eindelijk beloond: contract bij Ajax met een jaar verlengd

Geduld van Pasveer eindelijk beloond: contract bij Ajax met een jaar verlengd

12-05-2023 15:55

Remko Pasveer blijft nog een jaar bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. Het geduld van de ervaren doelman werd de afgelopen maanden nogal op de proef gesteld, maar nu is er een definitief akkoord.

Pasveer had in maart al een mondeling akkoord met de Amsterdamse clubleiding, maar moest vervolgens lang wachten op de officiële bevestiging. Dat had zonder twijfel te maken met de wisselingen in het technische beleid van Ajax. Manager Gerry Hamstra vertrok namelijk halverwege april. Ondertussen zwaait de Duitser Sven Mislintat de scepter.

De doelman, die bijna veertig kaarsjes mag uitblazen, kwam in 2021 transfervrij over van Vitesse en groeide via de rol van reservedoelman verrassend uit naar de vaste nummer één onder de lat. Anderhalf jaar lang keepte hij vrijwel iedere wedstrijd, wat afgelopen winter werd beloond met een plek bij de selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar.

Inmiddels moet Pasveer de van Villarreal gekochte Gerónimo Rulli voor zich in de basis dulden, maar dat lijkt hem niets te deren. Het vernieuwde contract van de Tukker loopt tot de zomer van 2024.