Reactie

Beukema kon zich niet inhouden tijdens West Ham-lied: Heb een beetje meegezongen

Beukema kon zich niet inhouden tijdens West Ham-lied: "Heb een beetje meegezongen"

12-05-2023 08:34

Sam Beukema liet zich donderdagavond even gaan voorafgaand aan de wedstrijd tegen West Ham United. Waar de AZ-verdediger normaal gesproken mee neuriet het Alkmaarse clublied, deed hij dit nu met dat van de Engelsen.

Dat Beukema zijn gevoelens even de loop liet, komt niet geheel onverwacht. De verdediger werd op jonge leeftijd verliefd op West Ham United toen hij een wedstijd op Upton Park, het oude stadion van The Hammers, bezocht met zijn vader. De Nederlander genoot met volle teugen.

"Honderd procent. Het is vanavond ten overvloede bevestigd dat West Ham mijn favoriete club is", begint Beukema na afloop van de wedstrijd tegenover De Telegraaf. "Het was geweldig. Die sfeer, ongelooflijk mooi. Voor de wedstrijd stond ik gewoon te genieten. Ik keek eens goed om me heen en dacht wow, ik ben er echt."

"Ik moet zeggen dat ik een beetje heb meegezongen, want ik kreeg gewoon kippenvel toen het lied door het hele stadion uit volle borst werd meegezongen", vervolgt Beukema, die zich daarna snel af kon sluiten voor zijn emoties. "Maar nog voordat het eerste fluitsignaal klonk, was dat helemaal weg en was ik gefocust voor de wedstrijd", besluit hij.