Nieuws

Clasie is niet bang voor West Ham United: 'We versloegen Lazio twee keer'

Clasie is niet bang voor West Ham United: 'We versloegen Lazio twee keer'

10-05-2023 13:19 Laatste update: 13:20

Jordy Clasie kijkt vol vertrouwen uit naar het tweeluik met West Ham United. AZ zal met de Engelse ploeg gaan uitmaken wie er doorstoot naar de finale van de Conference League.

AZ wist in de achtste finale van het Europese toernooi SS Lazio uit te schakelen en was in de kwartfinale na strafschoppen te sterk voor RSC Anderlecht. Nu wacht een lastigere horde: West Ham United. "Als je alleen al naar de transferwaarde van de selectie van West Ham United kijkt dan is dat een enorm verschil met ons. Ik geloof dat er voor die international Declan Rice straks meer betaald kan gaan worden dan onze hele selectie waard is", blikt Clasie vooruit in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ze kunnen in principe kopen wie ze willen kopen", vervolgt de 31-jarige middenvelder. "Maar daardoor winnen ze niet automatisch. Van Lazio had ook niemand verwacht dat we zouden winnen. We versloegen ze twee keer. Als je goed bent als team maak je altijd een kans.”

Clasie is inmiddels een ervaren speler en dus zal hij in Engeland weinig last hebben van hevige spanning. "Drie keer in mijn carrière voelde ik meer dan gewone spanning. Bij mijn eerste wedstrijd voor Feyenoord, bij mijn debuut bij het Nederlands elftal en toen ik moest invallen in de halve finale van het WK tegen Argentinië." Nu is er alleen gezonde spanning. "Ik heb er veel zin in."