Nieuws

Buijs wees Eredivisie-club af, maar staat open voor ADO: 'Hele bijzondere club'

Buijs wees Eredivisie-club af, maar staat open voor ADO: 'Hele bijzondere club'

07-05-2023 12:49 Laatste update: 13:14

Danny Buijs hoopt komend seizoen weer aan de slag te kunnen in Nederland. De oud-trainer van FC Groningen en KV Mechelen heeft een eerdere aanbieding van FC Emmen naast zich neergelegd, vertelt hij in het programma Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Buijs liep na zijn vertrek uit Mechelen een tijdje mee bij Arne Slot, maar hoopt komend seizoen weer een nieuwe klus als hoofdtrainer te krijgen. "Van de winter heb ik een paar concrete opties gehad, toen heb ik bewust gewacht. Een paar weken geleden is er ook wat interesse geweest, uit Nederland en het buitenland. Alleen gaat mijn voorkeunt er wel naar uit om in Nederland te blijven", vertelt Buijs.

Buijs werd in de afgelopen periode meerdere malen gelinkt aan de trainersfunctie bij ADO Den Haag. "Ik ga op voorhand geen 'nee' zeggen, want ADO is ook speciaal voor mij. Ik heb daar een paar jaar gespeeld en een geweldige tijd gehad. Het is een hele bijzondere club, maar ook een moeilijke club. Maar ik weet niet wat zij gaan doen richting het nieuwe jaar."

Hans Kraay jr. hoorde in de wandelgangen dat Buijs een aanbieding van FC Emmen naast zich geeft neergelegd. De veertigjarige oefenmeester bevestigt dat verhaal. "Ik heb met Emmen gesproken, ja. Ik weet niet of ze mij wilden kiezen, maar ik heb in ieder geval aangegeven dat ik dat niet ga doen."