Nieuws

Wanneer speelden Inter en City voor het laatst de finale van de Champions League?

Wanneer speelden Inter en City voor het laatst de finale van de Champions League?

10-06-2023 13:40 Laatste update: 21:14

Zaterdagavond staat de finale van de Champions League tussen Manchester City en Internazionale op het programma. Beide Europese grootmachten reikten in het verleden al tot de eindstrijd van het miljardenbal, maar wanneer was het de laatste keer dat ze dit podium betraden? VoetbalNieuws legt het je uit.

Internazionale: succesjaar van Sneijder en co.

In het seizoen 2009/2010 deelde Internazionale de groepsfase met FC Barcelona, FC Rubin Kazan en FC Dinamo Kiev. Wesley Sneijder, Diego Milito, Javier Zanetti en co. werden tweede in de groep, waardoor ze in de achtste finale tegenover Chelsea FC kwamen te staan. De Londenaren werden over twee duels met 3-1 verslagen, waarna CSKA Moskou wachtte in de kwartfinale. Ook de Russen werden aan de kant geschoven. Het werd 2-0 over twee duels voor de mannen van Mourinho.

In de halve finale wachtte de krakers tegen het FC Barcelona van Lionel Messi en Pep Guardiola. In de groepsfase wisten de Italianen niet te winnen van de Catalanen, maar in de halve finale van het miljardenbal werd het 3-2 over twee duels, waardoor de finale van de Champions League werd bereikt. Daarin troffen Sneijder en co. het Bayern München van Arjen Robben, Mark van Bommel en Louis van Gaal. Door twee goals van Milito trokken de Italianen aan het langste eind. Saillant detail: enkele dagen later meldden Sneijder, Robben en Van Bommel zich bij het Nederlands elftal voor het WK 2010.

Manchester City: in het seizoen 2020/21 ging het mis

Onder leiding van Pep Guardiola bereikte Manchester City één keer de finale van de Champions League. In de groepsfase van dat seizoen werden de Engelsen eerste voor Olmpiakos, FC Porto en Olympique Marseille. In de knock-out fase speelden The Citizens vervolgens tegen Borussia M'gladbach, die twee keer eenvoudig met 2-0 aan de kant werden geschoven.

Vervolgens stond Borussia Dortmund op de rol in de kwartfinale. Dat ging net zo makkelijk als tegen de andere Duitse club, aangezien er met 2-0 en 1-2 werd gewonnen. In de halve finales stond de clash tussen Paris Saint-Germain en City op het programma, het affiche tussen de twee clubs die de Champions League nog nooit hadden gewonnen. Ook hier had City geen verlenging nodig: het werd 1-2 en 2-0. 

In de finale moest met Chelsea de laatste horde worden genomen. City werd gezien als de gedoodverfde winnaar van het miljardenbal, maar tegen alle verwachtingen in ging het toch fout. Kai Havertz maakte namens Chelsea de enige treffer en daarmee viel de droom van Guardiola en co. in duigen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!