Nieuws

Waarom wordt de finale van de KNVB Beker in De Kuip gespeeld?

Waarom wordt de finale van de KNVB Beker in De Kuip gespeeld?

29 februari - 11:30 Laatste update: 11:22

Ook dit seizoen wordt de finale van de KNVB Beker weer gespeeld in De Kuip, normaal de thuisbasis van Feyenoord. Waarom wordt de finale altijd in De Kuip afgewerkt? VoetbalNieuws legt het uit.

De locatie van de finale bezorgt de KNVB in de jaren zeventig en tachtig veel moeilijkheden. Tussen 1972 en 1976 was De Kuip tot ieders tevredenheid de gastheer voor de bekerfinale. In 1977 komt daar echter verandering in. Op aandringen van FC Twente en PEC Zwolle wordt er uitgeweken naar Nijmegen. In de jaren daarna vindt de finale op enkele andere locaties plaats. Enkele jaren wordt de finale zelfs over een uit- en thuiswedstrijd gespeeld.

In 1989 wordt de beslissing genomen om de finale van de KNVB Beker exclusief in De Kuip te gaan spelen. Van dat besluit is sindsdien niet meer afgeweken. Één keer werd de finale over twee duels gespeeld. Dat was in 2010, toen Feyenoord en Ajax het tegen elkaar opnamen in die finale. Omdat er geen uitsupporters van Ajax welkom waren in De Kuip. Verder wordt de finale altijd in De Kuip gespeeld sinds 1989, waardoor het inmiddels een heuse traditie is.