Nieuws

'Ajax geïnteresseerd in Celtic-aanvaller, Israëliër moet Amsterdammers versterken'

'Ajax geïnteresseerd in Celtic-aanvaller, Israëliër moet Amsterdammers versterken'

17-04-2023 19:19 Laatste update: 19:28
3

Ajax zou in de race zijn voor aanvaller Liel Abada, meldt SkySports. De speler van Celtic wordt volgens het Engelse medium door meerdere Europese ploegen gevolgd.

Abada is pas twee jaar actief in Schotland, maar heeft zich al in de kijker gespeeld van meerdere Europese ploegen. Volgens SkySports zou er belangstelling zijn uit Engeland, Duitsland en Portugal en van Ajax. De Amsterdammers volgen de Israëliër al vanaf het begin van het seizoen en zouden dusdanig overtuigd zijn van de klasse van de aanvaller dat ze zijn situatie nauwlettend in de gaten houden. Abada heeft bij Celtic echter de nodige concurrentie voorin waardoor hij niet wekelijks in de basis te vinden is. Mede hierdoor zou hij wellicht wel open staan voor een transfer naar de Eredivisie.

Abada is met zijn 21 jaar nog een vrij jonge speler, maar aan ervaring geen gebrek. In totaal kwam Abada al zeventien maal uit in een Europees duel waaronder zeven maal in de Champions League. In totaal kwam de Israëliër al tot 27 doelpunten en achttien assists voor Celtic in 95 wedstrijden voor de club.