Wedstrijdverslag

PEC kan promotie ruiken na volgende zege, ook Heracles boekt kleine overwinning

PEC kan promotie ruiken na volgende zege, ook Heracles boekt kleine overwinning

14-04-2023 22:00 Laatste update: 22:16

PEC Zwolle en Heracles Almelo hebben vrijdagavond geen fout gemaakt in de volgende stap richting promotie. De Zwollenaren wonnen met eenvoud van Telstar, terwijl Heracles met grote moeite langs Roda JC kwam.

PEC Zwolle - Telstar 2-0

PEC begon aan het duel met de voorkennis dat een overwinning al promotie zou kunnen betekenen. Bij een overwinning van PEC en een nederlaag van Almere City kan de champagne zondag officieel worden ontkurkt. De Blauwvingers hadden aan twee treffers van Thomas van den Belt genoeg.

De aanstaand Feyenoorder gooide na ruim een uur spelen het duel op slot met een sterke kopbal. Voor PEC is de voorsprong op Heracles vijf punten en de voorsprong op Almere City zestien punten, maar laatstgenoemde speelde wel een duel minder.

Heracles Almelo - Roda JC 1-0

Heracles wist vrijdag geen grootse indruk te maken, maar pakte in eigen huis wel de volle buit tegen Roda JC. De Almeloërs zagen na een kwartier spelen een eigen doelpunt van Guus Joppen de voorsprong geven. Sprankelend was het spel van Heracles niet, maar het was wel genoeg voor de overwinning. Door de driepunter lijkt ook Heracles vrijwel zeker van promotie: de voorsprong op Almere City is elf punten.

Overige uitslagen:

VVV-Venlo - FC Eindhoven 2-2
TOP Oss - De Graafschap 3-3
MVV Maastricht - FC Dordrecht 2-1
FC Den Bosch - Helmond Sport 1-2