Opstellingen

Opvallende vervanger voor Kudus bij Ajax, Berghuis schuift naar rechtsbuiten

Opvallende vervanger voor Kudus bij Ajax, Berghuis schuift naar rechtsbuiten

09-04-2023 15:46 Laatste update: 15:49
3

Ajax start zondagmiddag met een ietwat gewijzigde opstelling in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. Zo vervangt Florian Grillitsch de geblesseerde Mohammed Kudus, waardoor Steven Berghuis naar de rechtsbuitenpositie schuift.

Kudus viel afgelopen woensdag in de Bekerklassieker tegen Feyenoord (1-2 winst) met een hamstringblessure uit, waardoor trainer John Heitinga op zoek moest naar een geschikte vervanger. De Oostenrijkse Grillitsch mag zich opmaken voor zijn tweede basisplaats in de Eredivisie. Hij wordt op het middenveld geassisteerd door Kenneth Taylor en Davy Klaassen, die na het ‘aanstekerincident’ gewoon in de basis begint.

Berghuis vormt voorin een drie tal met Dusan Tadic en Steven Bergwijn. In de achterhoede behoudt de 20-jarige Youri Baas zijn basisplek, na eveneens in de Klassieker te zijn gestart. De wedstrijd begint om 16.45 uur in de Johan Cruijff Arena. Bij een eventuele overwinning voegt Ajax zich weer naast PSV op de tweede plaats.

Opstelling Ajax: Rulli; Baas, Álvarez, Timber, Sánchez; Grillitsch, Taylor, Klaassen; Bergwijn, Tadic, Berghuis.

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur; Vita, Siovas, Guth, Pinto; Özyakup, Bistrovic, Erdogan; Córdoba, Yilmaz, Noslin.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!