Nieuws

Memphis hijgt Van Persie in de nek: doelpuntenrecord komt steeds dichterbij

Memphis hijgt Van Persie in de nek: doelpuntenrecord komt steeds dichterbij

28-03-2023 09:06 Laatste update: 09:06

Tegen Gibraltar was het weer één keer raak voor Memphis Depay. Dankzij zijn treffer tegen de voetbaldwerg is de Atlético Madrid-aanvaller de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, Robin van Persie, weer een stapje genaderd.

Van Persie scoorde liefst vijftig keer in het shirt van het Nederlands elftal en is daarmee de productiefste speler ooit in de geschiedenis van Oranje. Met zijn doelpunt tegen Gibraltar komt Memphis op 44 treffers. Daar had de huidige aanvalsleider van Oranje 87 interlands voor nodig. Zorgen om voorbijgestreeft te worden op de ranglijst van actieve voetballers heeft Memphis niet: van de huidige top-tien topscorers aller tijden is geen enkele speler meer actief.

Klaas-Jan Huntelaar staat op plek drie met 42 treffers uit 76 wedstrijden. Patrick Kluivert liet 40 keer het net bollen in 79 optredens, waar Dennis Bergkamp in hetzelfde aantal duels tot drie treffers minder kwam. Arjen Robben staat op de gedeelde vijfde plaats met de iconische oud-aanvaller van onder meer Arsenal en Ajax met 37 treffers. De Bedumer had er echter wel 96 wedstrijden voor nodig.

Faas Wilkes (35 uit 38), Ruud van Nistelrooij (35 uit 70), Abe Lenstra (33 uit 47) en Johan Cruijff (33 uit 48) zijn de laatste vier legendarische voetballers die in de all-time topscorerslijst van het Nederlands elftal staan.

De hoogste nog actieve voetballers in de lijst luisteren naar de namen van Georginio Wijnaldum. De AS Roma-middenvelder is op dit moment de nummer veertien op de ranglijst met 26 treffers in 87 optredens. Huidig collega-international Davy Klaassen is de op twee na productiefste speler in de Oranje-selectie met 10 goals in 40 interlands.