Nieuws

Van Wonderen over vertrek: 'Als we ons handhaven, wat is dan nog de uitdaging?'

Van Wonderen over vertrek: 'Als we ons handhaven, wat is dan nog de uitdaging?'

05-01-2022 16:15

Kees van Wonderen heeft zijn aanstaande vertrek als hoofdcoach van Go Ahead Eagles nader toegelicht. Als handhaving wordt bewerkstelligd, is wat betreft de 53-jarige trainer de uitdaging weg.

Op de digitale nieuwjaarsreceptie van de club uit Overijssel gaf Van Wonderen zijn beweegredenen om na een dienstverband van twee jaar het boek in Deventer te sluiten. "Go Ahead Eagles is een club die me zeer goed bevallt. We zijn afgelopen seizoen sneller dan verwacht gepromoveerd naar de Eredivisie, waarin we ons dit seizoen willen handhaven." 

Van Wonderen denkt dat handhaving in de Eredivisie momenteel het primaire doel is voor Go Ahead, de huidige nummer elf van de Eredivisie. "Mochten we erin slagen om dat te volbrengen, wat is dan voor mij als hoofdtrainer de volgende uitdaging? In dat licht heb ik gevoelsmatig door laten wegen dat ik in een andere omgeving nieuwe deuren wil openen om te kijken wat daar voor uitdagingen liggen." 

Alex Kroes, clubeigenaar van Kowet, steunt de oefenmeester volkomen in zijn besluit om na afloop van dit seizoen te vertrkeken. "Wij waren er bij Go Ahead Eagles al snel uit dat we de verbintenis van Kees graag wilden verlengen. Uiteraard vinden we het jammer dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt, maar we gunnen hem de volgende stap in zijn carrière. 

Waar de toekomst van Van Wonderen ligt is nog niet duidelijk. Zijn naam wordt veelvuldig genoemd bij FC Groningen, alhoewel de trainer zondag tegen ESPN nog aangaf 'met geen enkele club aan het praten te zijn.'