Nieuws

Van Nistelrooij klaar voor affiche in Arnhem: 'Dat nemen de spelers wel mee'

Van Nistelrooij klaar voor affiche in Arnhem: 'Dat nemen de spelers wel mee'

17-03-2023 21:14

Ruud van Nistelrooij en zijn ploeg zijn klaar voor het duel met Vitesse. PSV moet in Arnhem zien te winnen en kan daarna kijken wat de concurrentie, die allemaal tegen elkaar speelt, gaan doen.

Van Nistelrooij spreekt met de clubkanalen over de opkomende wedstrijd."Ik merk wel een goede focus richting de wedstrijd zondag", meent de trainer. AZ, FC Twente, Ajax en Feyenoord treffen elkaar zondag, waardoor minstens twee ploegen punten zullen laten liggen. "Dat weet je, spelers zijn zich daar van bewust. Dat geeft extra motivatie aan zo'n pot. We weten in eerste instantie dat we zelf altijd eerst moeten winnen. Daarna kan je kijken wat er gebeurt op de andere velden. We weten zeker wat er speelt dit weekend."

De trainer blikt ook terug op de spelers van PSV die bij de definitieve selectie van Oranje horen. Xavi Simons zit erbij, Joey Veerman viel af. "Het is mooi dat Xavi erbij zit. Helaas voor Joey dat hij er nog niet bij zit. Hij is wel goed bezig en zit steeds bij de voorselectie, hij blijft knokken. Helaas is het nog niet zo ver voor hem, dus hij moet doorgaan met waar hij mee bezig is. Dan moet het ooit wel gaan lukken."