Gent-aankoop blijft maar scoren: snelste (!) UEFA-hattrick ooit in duel met Turken

15-03-2023 19:40

KAA Gent-spits Gift Orban heeft donderdag geschiedenis geschreven. De aanvaller nam een hattrick voor zijn rekening in slechts drie minuten en 24 seconden tegen Istanbul Basaksehir. Die prestatie is uniek: nooit eerder scoorde een speler sneller drie doelpunten in de geschiedenis van alle (!) competities van de UEFA.

De return in de Conference League is inmiddels zeventig minuten onderweg. KAA Gent leidt comfortabel met 0-4 en kan de kwartfinale amper meer ontgaan. De eerste wedstrijd in België eindigde nog in een 1-1 gelijkspel. Het verhaal van Orban leest als een jongensboek. De aanvaller (20) kwam pas in de winterstop over van het Noorse Stabaek, waar hij zestien keer scoorde in 22 wedstrijden.

Daarmee had Orban een groot aandeel in de promotie van Stabaek naar het hoogste niveau van Noorwegen. Bij Gent blijkt de Noor tot zover ook een ware revelatie: in vijf 1A Pro League-optredens was het al zeven keer raak voor de goalgetter. Ook in de Conference League was hij voorafgaand aan het duel met de Turken al goed voor twee goals in drie wedstrijden.