Nieuws

Feyenoord in gesprek met FC Dordrecht: 'Moet een win-win-situatie zijn'

Feyenoord in gesprek met FC Dordrecht: 'Moet een win-win-situatie zijn'

14-03-2023 18:43 Laatste update: 18:45

Feyenoord en FC Dordrecht zijn in gesprek over een hernieuwde samenwerking. De twee clubs willen elkaar vooruit helpen door jeugdspelers bij de andere club door te laten stromen.

Hans de Zeeuw, algemeen directeur van de Dordtse club (foto), bevestigt dat er gesprekken zijn tussen beide clubs. "Maar", geeft de bestuurder aan tegenover het Algemeen Dagblad, "we bevinden ons nog nadrukkelijk in een verkennend stadium. De clubs hebben al met elkaar aan tafel gezeten, maar het is nog wachten op een concreet voorstel en een uitwerking van de plannen."

De twee clubs sloegen in 2019 al de handen ineen. "Die samenwerking is uiteindelijk een stille dood gestorven", meent De Zeeuw. Dordrecht besloot hierna de samenwerking aan te gaan met Fortuna Sittard, maar dat liep niet uit op een succes. De overstap van Aliou Baldé (van Feyenoord naar Dordrecht) heeft de relatie tussen de twee clubs weer verbeterd en daarom gaan de clubs in gesprek. Feyenoord kan talenten stallen, terwijl Dordrecht een manier heeft om het eigen talent naar een hoger niveau te tillen.

De Zeeuw stelt dat de gesprekken bepaald niet in de afrondende fase zijn. "Ik ben wel verrast dat er op sociale media al gewag gemaakt werd over de samenwerking, want dat is allemaal nog te prematuur. Vooralsnog zitten we in de verkennende fase."