Nieuws

Reiziger hoopte op hoofdtrainerschap bij Ajax: 'Ik ken het team het beste'

Reiziger hoopte op hoofdtrainerschap bij Ajax: 'Ik ken het team het beste'

10-03-2023 20:41
2

Michael Reiziger baalt van het feit dat hij na het vertrek van Alfred Schreuder niet werd benoemd tot de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Na dit seizoen zal de huidige assistent van John Heitinga vertrekken uit Amsterdam.

"Ik wil op eigen benen staan. Die tijd is nu gekomen", vertelt Reiziger in gesprek met Het Algemeen Dagblad. "Ik heb hier in zes jaar veel bagage opgebouwd. Daaraan voel ik dat ik mijn kennis en visie nu tot uiting wil brengen als hoofdtrainer. Met de keuze voor John Heitinga geeft de club ook wat aan, maar ik had voor mezelf dit seizoen al besloten dat het antwoord op nog een contract als assistent ‘nee’ zou zijn. In gesprekken met mensen dicht bij me en andere clubs, werd het gevoel om op eigen benen een eerste elftal te managen ook versterkt."

Reiziger had gedacht dat de keuze op hem zou vallen toen Schreuder werd ontslagen. "Ja, ergens wel. Ik zit hier al langer en ken het team het best. Met Marc had ik natuurlijk altijd gesprekken. We zaten ook niet in de meest stabiele periode bij de club", vertelt de assistent van Ajax. Ajax koos echter voor Heitinga, omdat ze het liefst een nieuw gezicht voor de groep wilde hebben. "Dat is hun uitleg. Of ik het ermee eens ben of niet, daar doe je niks meer tegen. Het is even verwerken en door. Daar ga ik niet wat achter zoeken."