Nieuws

In welk stadion speelt Feyenoord het uitduel in de Europa League met Shakhtar?

In welk stadion speelt Feyenoord het uitduel in de Europa League met Shakhtar?

09-03-2023 12:00 Laatste update: 14:48
5

Aankomende donderdag speelt Feyenoord een uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk in de achtste finales van de Europa League. Gezien de Russische invasie is het niet mogelijk om de wedstrijd in Oekraïne te spelen, het land waar Shakhtar vandaan komt. Waar spelen de Oekraïners hun thuiswedstrijden dan eigenlijk wel? VoetbalNieuws legt het aan je uit.

Gezien de oorlogssituatie moet Shakhtar noodgedwongen uitwijken. Normaal gesproken is de Donbas Arena, gelegen in de Oekraïense stad Donetsk, de thuishaven van de club. Momenteel worden de thuiswedstrijden in een ander stadion gespeeld. Voor de wedstrijden in de Europa League wijkt Shakhtar uit naar Polen.

Het Wojska Polskiego-stadion in Warschau is de plek waar de wedstrijd tussen Feyenoord en Shakhtar zal worden gespeeld. Het Poolse stadion geldt normaal gesproken als de thuishaven van de club Legia Warschau. Waar in de Donbas Arena ruim 51.000 supporters kunnen, is het Wojska Polskiego ook geen lachertje. Meer dan 30.000 supporters kunnen de wedstrijd bezoeken.

Overigens ziet het er niet naar uit dat de wedstrijd veel mensen live bij de wedstrijd aanwezig gaan zijn. Bij wedstrijden van Shakhtar worden de hoge aantallen sowieso niet aangetikt en gezien de Europese straf die Feyenoord opgelegd heeft gekregen zijn er sowieso geen uitsupporters welkom in het stadion.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!