Exclusive

Wie is Chris de Graaf, trainer en grondlegger van bekerstuntploeg Spakenburg?

Wie is Chris de Graaf, trainer en grondlegger van bekerstuntploeg Spakenburg?

31-10-2023 19:45 Laatste update: 19:49
2

Dinsdagavond is het weer zo ver: een nieuwe ronde van de KNVB-beker gaat van start en daar is ook de succesvolle amateurclub Spakenburg weer in van de partij. Afgelopen seizoen werd de halve finale van de beker bereikt, onder leiding van trainer Chris de Graaf. Wie is hij eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Tijdelijke opvolger van De Wolf, nog geen vier maanden zelfstandig aan het roer

Chris de Graaf staat in Spakenburg ook wel te boek als 'kind van de club'. Voordat de 35-jarige De Graaf aan zijn trainersloopbaan begon, was hij in de jeugd en bij de senioren ook al actief als voetballer van Spakenburg. Nadat hij vanaf 2017 assistent-trainer en in 2019 even interim-trainer was bij Spakenburg omdat John de Wolf naar Feyenoord vertrok, ging de oefenmeester in 2020 aan de slag als assistent-trainer van SV Eemdijk, waar hij zelf ook ooit als speler actief was.  

In 2021 keerde De Graaf weer terug bij Spakenburg, waar hij samen met Jochem Twisker voor de hoofdmacht stond. Aan het begin van het nieuwe seizoen werd Patrick Loenen aangesteld als hoofdtrainer, maar die werd in november 2022 ontslagen. Daarmee begon De Graaf aan zijn derde termijn als hoofdtrainer van Spakenburg, die hij nu met veel succes is begonnen.

'Continuïteit en rust' met De Graaf

Gezien de vele trainerswisselingen van de afgelopen jaren hoopt Spakenburg met de aanstelling van De Graaf 'continuïteit en rust' te creëren binnen de club. Voordat de oefenmeester zijn handtekening onder het 2,5 jaar durende contract zette, was hij duidelijk in zijn werkwijze. De Graaf wil de tijd krijgen om aan het elftal te bouwen en er niet zo snel uit gebonjourd worden als enkele van zijn voorgangers. De eerste stappen voor een mooie toekomstige periode in Spakenburg zijn in ieder geval gezet, zeker gezien waar de club momenteel in de tweede divisie bivakkeert: op de eerste plaats.

Het afgeloepn bekerseizoen van Spakenburg

Afgelopen seizoen was een droomseizoen voor Spakenburg. De amateurclub wist achtereenvolgens FC Groningen (2-3), SV Katwijk (1-1, Spakenburg w.n.s) en FC Utrecht (1-4) uit te schakelen. In de halve finale was PSV met 1-2 te sterk, waardoor de finale aan de neus van de amateurclub voorbij ging.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!