Nieuws

Jonk baalt van machtsstrijd Volendam: 'Teleurstellend dat er modder wordt gegooid'

Jonk baalt van machtsstrijd Volendam: 'Teleurstellend dat er modder wordt gegooid'

26-02-2023 10:45 Laatste update: 12:27

Wim Jonk heeft zijn steun uitgesproken richting Keje Molenaar en het bestuur van FC Volendam. De club bevindt zich in een bestuurscrisis waar geen einde aan lijkt te komen.

Vrijdag kwam naar buiten dat beoogd vicevoorzitter Keje Molenaar zich terug trok en aangifte deed tegen rvc-lid Elma de Koekkoek. Het rvc-lid had Molenaar 'niet integer' genoemd waarna Molenaar een aangifte wegens smaad en laster deed. Na het 3-0 verlies tegen NEC ging Jonk kort in op de kwestie. "Ik sta volledig achter het bestuur en zeker achter Keje Molenaar. Dat heb ik duidelijk uitgesproken", vertelde de trainer bij ESPN. "Dat het dan nog verder escaleert, is ontzettend slecht voor het imago van de club. Er gebeuren heel vervelende dingen. Het is teleurstellend dat er met modder wordt gegooid. Je zit in een machtsstrijd, dat is altijd slecht voor een club en ook voor de visie van de club."

Jonk kreeg het voor elkaar om met Volendam na veertien jaar terug te keren in de Eredivisie en denkt zelf nog niet aan opstappen. "Dat is niet aan de orde. Er is nu geen reden om te twijfelen of ik straks nog trainer van Volendam ben. Maar alles kan gebeuren. Er gebeuren heel vervelende dingen. Als je mensen op bepaalde titels gaat aanpakken, weet je dat er ook reacties gaan komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!