Nieuws

Jansen rekent op extra energie in de Kuip: 'We willen het pikken en absorberen'

Jansen rekent op extra energie in de Kuip: 'We willen het pikken en absorberen'

17-02-2023 16:09

Pascal Jansen kijkt uit naar de topper tegen Feyenoord in Rotterdam. De AZ-trainer zegt lering te hebben getrokken uit de eerste competitiewedstrijd tegen de Stadionclub (1-3 nederlaag) en verwacht veel energie van zijn eigen elftal.

De Alkmaarders werkten eind oktober de eerste ontmoeting tegen Feyenoord af, maar gingen ten onder. "We kwamen weliswaar op een 1-0 voorsprong, maar waren we niet onszelf in het eerste uur", vertelt Jansen bij NH Nieuws. "Feyenoord was dominanter."

De coach was naar eigen zeggen wel tevreden over de manier waarop AZ in het laatste gedeelte van het duel met Feyenoord voor de dag kwam. "Maar toch was het voor onze smaak veel te weinig. Voor morgen (zaterdag, red.) is er wel een uitdaging die we bij onszelf hebben neergelegd. We willen veel meer onze eigen persoonlijkheid daarin leggen."

Jansen wordt gevraagd of de opgave niet extra moeilijk is in een uitverkocht Feyenoord-stadion. "Ik weet niet of het lastig is. Zij hebben uiteraard de steun van alles en iedereen in de Kuip, maar dat maakt het ook wel weer speciaal. Er is enorm veel energie aanwezig. De kunst is om daar zelf wat van te pikken, te absorberen en daar zelf beter van te gaan spelen."