Nieuws

Engelse kranten lyrisch na meesterzet Ten Hag: 'Was een tactisch slimmigheidje'

Engelse kranten lyrisch na meesterzet Ten Hag: 'Was een tactisch slimmigheidje'

17-02-2023 09:49

De Engelse kranten zijn onder de indruk van de tactische masterclass die Erik ten Hag wegzette in het duel met FC Barcelona. De Nederlandse manager besloot Wout Weghorst als stofzuiger te gebruiken en met Marcus Rashford in de spits te spelen, wat goed uitpakte.

Rashford rendeerde niet onder managers Ole Gunnar Solksjaer en Ralf Rangnick, maar onder Ten Hag heeft de Engelse aanvaller zich als wereldtop geprofileerd. The Guardian vindt dat knap en ook ten verdienste van Ten Hag. "Louis van Gaal gebruikte hem als spits, José Mourinho meer als een buitenspeler en Ole Gunnar Solskjær probeerde het allebei een beetje. Ralf Rangnick was niet ver weg van het helemaal opgeven met Rashford. Nu lijkt hij snel de complete aanvaller te worden. Erik ten Hag verdient hier credits voor. Hij is misschien wel de eerste coach die inzag dat een uitstekende Rashford geen vaste positie nodig heeft, maar kan worden ingesteld op de tegenstander."

Datzelfde geldt wellicht ook voor Weghorst, die als middenvelder fungeerde tegen de Catalanen. Onder meer Frenkie de Jong werd goed lastiggevallen door de Nederlander. "De Nederlandse tacticus Erik ten Hag verijdelde, ondanks een aantal afwezige spelers, het anti-Marcus Rashford-plan van Barcelona met een tactisch slimmigheidje. Marcus Rashford stond centraal in de spits, met Wout Weghorst achter hem en Bruno Fernandes aan de zijkant", schrijft The Sun.

'Man United are back', kopt Sky fraai. The Red Devils wisten in Catalonië een goede uitgangspositie bij elkaar te spelen en mogen het komende donderdag op Old Trafford afmaken. 'Barcelona en Man United troffen elkaar al twee keer in een Champions League-finale en maakten er ook deze keer een spektakel van. Er werd een wedstrijd op de mat gelegd die een Champions League-wedstrijd waardig was', schrijft het medium over de Europa League-kraker.