Nieuws

Nederlands getint duel: Barça met Frenkie, Ten Hag kiest voor Malacia en Weghorst

Nederlands getint duel: Barça met Frenkie, Ten Hag kiest voor Malacia en Weghorst

16-02-2023 18:12

De opstellingen van FC Barcelona en Manchester United zijn bekend. Frenkie de Jong start in het Camp Nou Spotify in de basis bij de Catalanen. Tyrell Malacia en Wout Weghorst mogen van Erik ten Hag ook aan de aftrap staan bij The Mancunians.

Het betekent dat Ten Hag en De Jong (25) elkaar voor het eerst sinds dat Frenkie in 2019 de overstap van Ajax naar FC Barcelona maakte tegenkomen in het voetbal. De Oranje-international begint samen met Franck Kessié en Pedri op het middenveld van de Catalanen. Raphina, Robert Lewandowski en Gavi moeten voorin voor de doelpunten gaan zorgen bij het elftal van trainer Xavi Hernández.

Ten Hag kiest bij United opnieuw voor Weghorst in de punt van de aanval. De spits kwam pas één keer tot scoren voor The Mancunians, maar behoudt het vertrouwen van de manager. Lisandro Martínez is er vanwege een schorsing niet bij. Dan zorgt ervoor dat er op linksback een plekje vrijkomt voor Tyrell Malacia. Luke Shaw verschuift naar het centrum.

Antony, Anthony Martial en Scott McTominay zijn er niet bij wegens blessures, terwijl Marcel Sabitzer ook geschorst is. Casemiro keert juist terug van een schorsing en begint in de basis.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Alonso, Alba; Kessié, De Jong, Pedri, Gavi; Raphinha, Lewandowski

Opstelling Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Varane, Shaw, Malacia; Casemiro, Fernandes, Fred; Sancho, Weghorst, Rashford