Reactie

Bergwijn traint weer mee bij Ajax: 'Dan is de kans groot dat hij er morgen bij is'

Bergwijn traint weer mee bij Ajax: 'Dan is de kans groot dat hij er morgen bij is'

15-02-2023 15:50

Een lekkere opsteker voor Ajax: Steven Bergwijn keert terug in de selectie voor het treffen in de Europa League met Union Berlin. De aanvaller trainde mee en lijkt weinig last te hebben van zijn eerder opgelopen bovenbeenblessure.

Afgelopen zondag ontbrak Bergwijn nog in de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De geluiden gingen dat de Oranje-international een gebrek aan wedstrijdritme had, maar al snel bleek dat het ging om een bovenbeenblessure.

John Heitinga bevestigde dat Bergwijn woensdag deelnam aan de training. "Die was fit genoeg om te trainen", begint de oefenmeester op de persconferentie. "Het is even afwachten of hij reactie krijgt morgen, maar hij heeft de hele training meegedaan. Daar zijn we blij mee, want met Stevie heb je er een extra wapen bij."

Over een eventuele basisplaats liet Heitinga ook voorzichtig iets doorschemeren. "Als hij geen reactie krijgt, is de kans groot dat Stevie er morgen bij is", klinkt het. Ajax trapt morgen om 18.45 af in de Johan Cruijff Arena.