Nieuws

FIFA bevestigt uitbreiding WK voor clubs, Saoedi-Arabië organiseert komende editie

FIFA bevestigt uitbreiding WK voor clubs, Saoedi-Arabië organiseert komende editie

14-02-2023 21:43

De FIFA gaat grote wijzigingen doorvoeren betreft het deelnemersveld voor het WK voor clubs. Daarnaast is het ook al bekend dat de volgende editie van het toernooi in Saoedi-Arabië plaats zal vinden.

Dat meldt FIFA-voorzitter Gianni Infantino dinsdag. Hij laat weten dat het deelnemersaantal vanaf 2025 verhoogd gaat worden naar 32 clubs. De FIFA Council heeft hier definitief een klap op gegeven. In 2021 hoopte Infantino het deelnemersaantal al uit te kunnen breiden, maar dit ging toen niet door wegens de coronapandemie.

De huidige editie kent zeven deelnemers, waaronder de winnaar van elk continent en van het gastland. Vanaf 2025 zullen er twaalf Europese club deel gaan nemen aan het WK voor clubteams. Daarnaast zal elk continent meer teams gaan leveren, op Oceanië na.

Saoedi-Arabië mag de komende editie van het toernooi gaan organiseren. De laatste editie werd georganiseerd door Marokko, waar afgelopen zaterdag de finale tussen Real Madrid en Al-Hilal Saudi plaatsvond. De Spaanse grootmacht won het duel met 5-3.