Interview

Koopmeiners geniet volop in Bergamo: Denk dan ook aan de kwaliteit van leven

Koopmeiners geniet volop in Bergamo: "Denk dan ook aan de kwaliteit van leven"

29-12-2021 12:32

Teun Koopmeiners voelt zich helemaal thuis bij zijn nieuwe club Atalanta Bergamo. De 23-jarige middenvelder heeft in Italië de uitdaging gevonden die hij zocht en naast het voetbal geniet hij ook van de Italiaanse levensstijl.

"Atalanta voldeed aan heel veel van de wensen die ik had bij de keuze van een nieuwe club", zegt Koopmeiners in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Denk dan ook aan de kwaliteit van leven, die hier bijzonder goed is. Begrijp ook dat niet verkeerd, ik wil echt niet de hele dag op het strand liggen of op het terras zitten om pizza’s te eten, maar Bergamo is wel een prachtige stad waar ik en mijn vriendin Rosa goed kunnen leven."

De 23-jarige middenvelder kwam tot nu toe tot veertien wedstrijden in de Serie A en vijf in de Champions League. "De coach Gian Piero Gasperini hanteert een vast, aanvallend systeem", zegt Koopmeiners. "Het kost gewoon tijd om je dat eigen te maken, maar de club geeft mij die tijd. Ik zit hier nu een paar maanden maar ik voel aan alles dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

Koopmeiners was al even op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft deze gevonden in Italië. "In Nederland is het eigenlijk altijd 4-3-3 en dan zoveel mogelijk balbezit hebben. In Italië is het wat opportunistischer, defensief is het gewoon man op man", zegt hij. "Die complete verandering, daar was ik wel naar op zoek. Er worden andere dingen gevraagd en dat is wat ik wilde."