Reactie

Spakenburg-doelman Damen heeft geen Kuipvrees: 'Voorkeur voor andere tegenstander'

Spakenburg-doelman Damen heeft geen Kuipvrees: 'Voorkeur voor andere tegenstander'

11-02-2023 11:31

Alessandro Damen staat met de amateurs van Spakenburg in de kwartfinales van de KNVB beker. De 32-jarige doelman kwam vele jaren uit voor Excelsior en Heracles Almelo, maar besloot een stap terug te doen naar de Tweede Divisie. Vele van zijn teamgenoten azen op een ritje naar De Kuip in de volgende ronde, maar Damen heeft een andere droomtegenstander.

"De meesten willen natuurlijk uit naar Feyenoord en dat is hartstikke mooi. Kuipvrees? Daar ben ik te nuchter voor. Ik vind een volle Kuip alleen maar mooi: 50.000 man die tegen je is. Als er één stadion vol kan komen tegen een amateurclub, dan is het De Kuip", aldus Damen in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Als je ADO Den Haag of De Graafschap thuis kunt loten, heb je in ieder geval een kans", zo vervolgt hij. "Maar mijn voorkeur gaat uit naar een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Dat blijft speciaal, omdat ik daar als kleine jongen kwam met mijn vader en opa. Ik ben altijd supporter gebleven en heb er mogen voetballen, dat vond ik heel mooi. Van alle teams die er nog in zitten is Utrecht voor mij het meest speciaal."

De 32-jarige doelman ruilde zijn profcarrière in voor een avontuur in de Tweede Divisie en is momenteel hard bezig het met runnen van zijn eigen bedrijf, gericht op sports performance. "Het voetbal was voor mij te eentonig. Alles stond in het leven van één ding, maar voor mij is er meer in het leven. Het speelt ook mee dat je op een bepaald niveau speelt, want de Keuken Kampioen Divisie is niet het meest aantrekkelijke dat er is. Voor jonge talenten is het fantastisch, maar voor mij als oudere speler minder. De top zes is leuk, alles daaronder is niet zo spannend. Daar had ik geen zin meer in. Toen dit voorbij kwam, wist ik het zeker."

Zaterdagavond vindt de loting voor de kwartfinales van de beker plaats in het programma De Eretribune van ESPN. In een open loting kan Spakenburg worden gekoppeld aan Feyenoord, PSV, Ajax, FC Utrecht, sc Heerenveen, ADO Den Haag of De Graafschap.