Nieuws

Van Nistelrooij neemt het op voor PSV-aanvaller: 'Hij is top afgetraind, hoor'

Van Nistelrooij neemt het op voor PSV-aanvaller: 'Hij is top afgetraind, hoor'

08-02-2023 21:26 Laatste update: 21:28

Ruud van Nistelrooij is van mening dat Ismael Saibari niet te zwaar is. De PSV-trainer neemt het op voor zijn aanvaller, die volgens de voormalig Oranje-international een gewoon een 'stevige bouw' heeft.

PSV won woensdagavond in eigen huis met 3-1 van FC Emmen. Na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd kreeg Van Nistelrooij een aantal vragen over de fitheid van Saibari. "Hij is top afgetraind, hoor. Honderd procent", reageerde de PSV-trainer tegenover ESPN. "Hij is gewoon stevig gebouwd, maar heeft een vetpercentage van acht procent. Ik ben daar heel scherp op: jongens die niet afgetraind zijn, die doen niet eens mee. Saibari is echt afgetraind, neem dat maar van mij aan."

De ploeg van Van Nistelrooij kwam binnen het kwartier op 2-0 dankzij doelpunten van Jarrad Braithwaite. Na rust maakte Emmen-middenvelder Mark Diemers de aansluitingstreffer. "Je spreekt halverwege af: blijf dezelfde dingen doen, blijf het tempo hoog houden, blijf vanuit je positie spelen en ga op zoek naar die derde goal", aldus de balende PSV-trainer. "Maar het tegenovergestelde gebeurde. We hadden veel balverlies, veel jongens uit positie… Het werd gewoon te makkelijk opgepakt. Maar na die 2-1 was de scherpte er wel weer om de 3-1 te maken. Toch is dat zonde."