Nieuws

Ajax maakt borst nat voor Doekhi: 'Je ziet dat het een belangrijk wapen kan zijn'

Ajax maakt borst nat voor Doekhi: 'Je ziet dat het een belangrijk wapen kan zijn'

08-02-2023 16:18

Danilho Doekhi kijkt uit naar het weerzien met Ajax in de Europa League. De verdediger van Union Berlin scoort regelmatig bij zijn nieuwe werkgever en heeft zich mede door niemand minder dan oom Winston Bogarde ontwikkelt tot de topverdediger die hij nu is, laat hij los in een interview met VoetbalPrimeur.

Volgende week donderdag speelt Ajax in de Johan Cruijff Arena tegen Union Berlin, de club van Doekhi. De verdediger heeft een verleden in Amsterdam, waar hij de jeugdopleiding doorliep maar nooit in het eerste debuteerde.

"Toen de loting begon had ik al zo'n gevoel dat we Ajax zouden tegenkomen. Het is natuurlijk wel mooi. Ik heb er gespeeld en ik kom weer terug naar Nederland. Dat is leuk voor familie en vrienden", begint Doekhi in gesprek met VP. Het duel met Ajax leeft alleen nog niet zo erg binnen de club. "Daar zijn we op dit moment niet mee bezig. Natuurlijk weten we dat het eraan komt, maar we proberen ons eerst echt te focussen op onze Bundesliga-wedstrijden. Daarna gaan we ons richten op Ajax."

De laatste weken valt Doekhi niet alleen op om zijn verdedigende kwaliteiten, maar ook om zijn aanvallende drive. De verdediger heeft al vier doelpunten op zijn naam, één meer dan afgelopen seizoen bij Vitesse. "Je ziet gewoon dat het een belangrijk wapen kan zijn. Ik moet me daarin blijven verbeteren, dan komen er hopelijk nog meer doelpunten. De afgelopen weken heb ik een paar keer gescoord en dan merk je wel dat er extra aandacht aan je wordt besteed."

Bogarde

Doekhi komt uit een voetbalfamilie, met Winston Bogarde als oom. De voormalig topverdediger van Ajax heeft hem geholpen bij het worden van de op en top prof die hij nu is. "Hij was heel veeleisend. Het was voor veel mensen misschien niet makkelijk om daar aan het begin mee om te gaan, maar uiteindelijk ga je merken dat hij je alleen maar beter maakt. Dat hij het uiterste van je potentie vraagt en alles er uit perst", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!