Nieuws

'Man City doet beroep op topadvocaat en moet andermaal diep in de buidel tasten'

'Man City doet beroep op topadvocaat en moet andermaal diep in de buidel tasten'

08-02-2023 12:15 Laatste update: 12:19

Manchester City heeft een topadvocaat in handen genomen om zich te verdedigen tegen de aanklachten die tegen hen zijn ingediend. Het gaat om Lord Pannick KC, melden diverse media.

De Premier League beschuldigt Manchester City van het overtreden van honderden financiële regels tussen 2009 en 2018. Pannick moet The Citizens uit de brand gaan helpen. De advocaat stond in het verleden onder meer Boris Johnsen, destijds premier van Engeland, bij en is een grote meneer in de advocatuur.

Pannick moet City bijstaan als de club zich voor een onafhankelijke commissie moet verdedigen.  De huidige nummer twee van de Premier League hangt een puntenstraf of zelfs verplichte degradatie boven het hoofd. Met Pannick heeft de Engelse grootmacht vertrouwen in een goede afloop, nadat het in het statement al sprak van 'onweerlegbaar bewijsmateriaal'. Het zou gaan om  'een van de grootste en duurste sportrechterlijke veldslagen in de geschiedenis'.

Man City zal niet voor het eerst diep in de buidel moeten tasten. Pannick vraagt omgerekend 11.000 euro per uur voor de zaken die hij oppakt.