Transfernieuws

'Niet ingeschreven Aubameyang staat mogelijk toch nog voor vertrek uit Engeland'

'Niet ingeschreven Aubameyang staat mogelijk toch nog voor vertrek uit Engeland'

06-02-2023 19:13 Laatste update: 19:31

Pierre-Emerick Aubameyang gaat Chelsea deze maand mogelijk nog verlaten. Los Angeles FC hoopt de aanvaller nog over te nemen, maar ook uit Italië is er interesse.

Aubameyang streek afgelopen zomer neer bij Chelsea en moest de club van doelpunten gaan voorzien. Niets bleek minder waar aangezien de Gabonees een half jaar later volledig uit de gratie lijkt te zijn. De status van de spits is zelfs zo gedaald dat manager Graham Potter besloot om Aubameyang niet in te schrijven voor de Champions League. LAFC hoopt van de situatie te profiteren en er nog vandoor te gaan met de spits, meldt SPORT. In de Major League Soccer kan Aubameyang ploeggenoot worden van onder andere Giorgio Chiellini en Carlos Vela. De transferperiode in de MLS loopt van 31 januari tot en met 24 april waardoor de Amerikanen nog even de tijd hebben. 

Volgens La Gazzetta dello Sport houdt AC Milan de situatie rondom Aubameyang ook nauwlettend in de gaten. De twee zijn geen onbekenden van elkaar aangezien de 33-jarige aanvaller een deel van de jeugdopleiding van de Milanezen doorliep en er drie jaar onder contract stond alvorens hij naar Borussia Dortmund vertrok. Mocht een transfer naar Rossoneri van de grond komen, moet Aubameyang wel nog tot de zomer wachten aangezien de Europese transfermarkt dicht is.