Nieuws

Turkse spelers uit de Eredivisie staan stil bij de hevige aardbevingen in hun land

Turkse spelers uit de Eredivisie staan stil bij de hevige aardbevingen in hun land

06-02-2023 12:32 Laatste update: 12:42

Het nieuws over de aardbevingen in Turkije valt zwaar, zo ook bij de Turkse Eredivisiespelers. Onder meer Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü en het Fortuna Sittard-tweetal Burak Yilmaz en Oguzhan Ozyakup hebben zich laten horen op social media.

In de nacht van zondag op maandag werd Turkije getroffen door een aardbeving die honderden slachtoffers heeft gemaakt. Het epicentrum van de beving had een kracht van 7.8 op de Schaal van Richter. Er zijn al tientallen naschokken geweest die zich op moment van schrijven nog opvolgen, meldt de NOS.

Kökcü, Yilmaz en Ozyakup deelden hun medeleven met Turkije via hun story’s op Instagram. Eerstgenoemde stuurde ook nog een Tweet de wereld in: "Beterschap, mijn dierbaar Turkije", klinkt het. Maandag stonden er nog drie wedstrijden in de Turkse competitie op het programma, maar die zijn allemaal afgelast.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!